top of page

WAAROM EEN FIETSPOSITIONERING LATEN DOEN?

Zowel renners, triatleten als occasionele fietsers kunnen door een goede positie op de fiets meer plezier beleven aan de fietsuren. Enerzijds is een goede fietspositionering belangrijk naar preventie van blessures toe. Anderzijds zal het ook leiden tot krachtwinst wat leidt tot betere prestaties. Een goede positie op de fiets is dus erg belangrijk voor zowel de recreatieve fietser als voor de competitie wielrenner.

HOE GAAN WE PRAKTISCH TE WERK?


De ideale fietspositie is voor iedereen individueel en wordt bepaald door de mogelijkheden van het lichaam. Daarom wordt een fietspositionering steeds voorafgegaan door een uitgebreide screening van het lichaam. Nadien volgt een uitgebreide video analyse en tot slot wordt de fiets tot in de details afgesteld volgens de mogelijkheden van het lichaam. De juiste zadelhoogte, de juiste positie van de schoenplaatjes, de juiste hoogte van het stuur … alle factoren worden gecontroleerd. Met een een fietspositionering wordt gezocht naar het perfecte evenwicht tussen comfort en efficiëntie om de prestatie te optimaliseren, en dit voor zowel de racefiets, tijdrit/triatlonfiets, MTB, cyclocrossfiets en pistefiets. 

WELK TYPE FIETSPOSITIONERING KIES IK HET BESTE?

Het grote verschil tussen de professionele en de standaard fietspositionering, is dat we bij de professionele fietspositionering een uitgebreide zadeldrukmeting uitvoeren. Alle andere aspecten komen zowel aan bod bij de standaard als bij de professionele fietspositionering.

Tijdens de zadeldrukmeting gaan we samen op zoek naar het optimale zadel en krijg je heel wat praktische tips over het vermijden van zadelpijn. Hiernaast krijgen we ook heel wat inzicht in je fietsefficiëntie. Vaak is het ook zo dat mensen een asymmetrische fietsbeweging innemen door bekken scheefstand, beenlengteverschil, stand van de voeten...  Dit leid heel vaak tot klachten (knie, heup, rug... ).
In deze problematiek krijgen we extra inzicht door de zadeldrukmeting. 
 

HOE KOMT HET DAT DE STANDAARD FIETSPOSITIONERING EEN STUK GOEDKOPER IS DAN DE PROFESSIONELE?

Zoals hierboven beschreven voeren we bij de professionele fietspositionering een zadeldrukmeting uit. Dit neemt extra tijd in beslag vandaar het prijsverschil.
 

TOCH NOG VRAGEN?

Geen probleem neem gerust contact met ons op!
 

VOOR WELKE BIKEFIT FORMULE KIES IK NU HET BESTE?

 

Kies ik voor een professionele fietspositionering met zadeldrukmeting of volstaat een standaard fietspositionering? 

Hieronder worden de meest gestelde vragen voor u beantwoord.

Bonami_CMYK_Trans_edited_edited_edited.png
panning -60-16.jpg
bottom of page