top of page

IRONMAN BOLTON


Het hoofddoel van seizoen 2017 lag op 17 juli.

Ik nam deel aan de Ironman van Bolton. Volgens velen één van de zwaarste Ironman's uit het circuit. Achteraf zou blijken dat dit kopte.

Na een hele goede wintervoorbereiding kwam ik heel fris en in een goede vorm aan de start van deze race. Vooraf had ik mezelf niet te veel druk opgelegd maar een slot voor Hawaii speelde toch wat in het achterhoofd. Ik wist dat er in mijn leeftijdsgroep (300deelnrs.) slechts 4 slots werden uitgereikt. Het zou dus zeker geen gemakkelijke klus worden.

Na een normale zwembeurt (1u02min) sprong ik op de fiets. Het was goed fris maar ik kon meteen vlot de vooraf opgelegde wattages trappen. Het parcours was echt enorm zwaar, met bijna 3000hm was het constant op en af. Na 5u21min (180km) fietsen kwam ik als 32e overall relatief fris toe in de tweede wisselzone om te starten aan de afsluitende marathon. Ik zat toen rond de 5-6e stek binnen de agegroup en wist dat een slot voor Hawaii een haalbare kaart was. Dit gaf me vleugels. Ik kon heel lang mooi tempo maken op mijn marathon en zat op het schema om 3u06 te lopen. Op dat moment had ik 38km gelopen en liep ik 2e in mijn agegroup en 18e overall. Helaas kreeg ik dan een klopje van de hamer en verloor ik de laatste kilometers nog wat kostbare plaatsen. Ik kwam moe maar heel tevreden als 21e overall (2000deelnrs) en 4e binnen mijn agegroup over de finish. Het hoofddoel was bereikt, een ticket voor Hawaii!

Als slot wil ik bij deze nogmaals volgende mensen dik in de bloemetjes zetten. Eerst en vooral mijn vriendin Elke die me enorm steunt en me met veel respect moet missen tijdens de vele trainingen en stages. Mijn ouders die met me meereisden. Mijn trainer Stijn Goris voor de mooie progressie, kinesist Dirk Verstraete voor de goede massages, en zeker niet te vergeten mijn club Leie triatlon team Deinze, de omkadering en sponsors. Zonder hen was dit onmogelijk. Alvast enorm bedankt hiervoor!

Aloha and see you in Hawaï!

uitslag: hier

Recente posts

bottom of page