top of page

IRONMAN 70.3 Zweden


Zondag stond IRONMAN 70.3 in Jönköping op het programma. Na de tegenslag van Mallorca had ik mijn pijlen volledig gericht op deze wedstrijd. Zweden spreekt me al lang aan vanwege zijn mooie ongerepte natuur en dit jaar kreeg ik de kans om er een wedstrijd te doen.

Omstreeks 7u55 stond ik klaar om in het koude VATTERN te duiken. Twee badmutsen hadden geen kwaad gedaan maar al bij al had ik weinig last van de koude. Omdat ik dit jaar bij de PRO's start, ondervond ik tijdens het zwemmen weinig tot geen hinder van andere atleten. Heel comfortabel zwemmen dus, misschien wel iets trager dan gehoopt. Na een vlotte wissel kon ik meteen aansluiting maken met twee andere atleten maar deze moesten na de eerste pittige beklimming reeds de rol lossen. Hierdoor heb ik zo goed als de volle 90 km alleen gefietst. Alleen fietsen is best wel cool; ik kon volledig mijn eigen ding doen en de vooropgestelde wattages trappen. Al voelden de benen niet 100 % fris aan, toch kende ik het volledige parcours met zijn 900 hoogtemeters geen verval. Met een gemiddelde mooi boven de 38 km/u kan ik dan ook alleen maar tevreden zijn.

Na een vlotte wissel maakte ik in het lopen meteen aansluiting met een Finse atleet met wie ik bijna de volledige halve marathon samengelopen heb. De benen voelden heel fris aan en de kilometers vlogen voorbij. Op het einde de Fin wel nog moeten laten vliegen maar met een halve marathon van 1u21 ben ik heel tevreden.

Ik kwam uiteindelijk als 29e van 1800 atleten over de finish. Hiermee werd ik 2e Belg na Frederik van Lierde die knap 2e werd.

Bij deze bedank ik nogmaals mijn trainer Chris Cornu voor de mooie progressie die ik maakte en mijn vriendin, familie, team en vrienden voor de steun!

Volgende race 1/2 van Deinze 21 augustus

Gr Hannes

Recente posts

bottom of page