top of page

IRONMAN 70.3 BARCELONA


Hallo!

Afgelopen zondag was het zover. Ik stond samen met ploegmaat Frederik van Lierde aan de start van de 70.3 Ironman in Barcelona.

Ambities waren er niet echt. In mijn agegroup waren er vier slots voor het WK Ironman 70.3 maar omdat ik hiervoor al eerder een plaats te pakken kreeg, was de druk wat van de ketel.

Omstreeks 7u05 doken we met een 2000-tal atleten de Middellandse Zee in. Het zwemmen verliep vrij vlot, al was de zwemtijd wel wat minder dan gehoopt. Dit had wellicht te maken met de woelige zee. Na 1,9 km zwemmen kwam ik het water uit en sprong op mijn nieuwe Cervelo!

Het parcours met zijn 1900 hoogtemeters beloofde pittig te zijn en dat was het ook. Het prachtige gevarieerde parcours zorgde ervoor dat het echt genieten was. Na 60 km kwamen we op een lange afdaling langs een drukke snelweg. Ik was bezig met het voorbijsteken van een groepje atleten maar toen ik de eerste van het groepje wou inhalen, ging het helemaal mis. Door een wegversmalling botste hij tegen de vangrail en kwam ten val (wel een spectaculaire val ;-)) net voor mij aan een snelheid van meer dan 50km/h. Met alle gevolgen van dien... Vroeger in de scouts speelden we wel eens dat spelletje ‘vleeshoop’. Wel, zo lagen we daar op de baan. Mijn eerste reflex was mijn licht gehandhavende cervelo oprapen, stuur rechtzetten en zo snel mogelijk vertrekken. Helaas lag mijn ketting er af en zat mijn wiel wat scheef waardoor er toch wel wat tijd voorbij tikte. Na het nodige sleutelwerk kon ik opnieuw beginnen fietsen en keek ik eventjes naar mezelf of alle ledematen er nog aanhingen :-) De laatste 30 km waren gelukkig niet de zwaarste waardoor ik vrij snel kon beginnen lopen. De eerste 5 km waren wel wat pijnlijk maar dan kwam alles los en liep ik nog een behoorlijke halve marathon. Uiteindelijk kwam ik met heel veel kasseibrand als 41e over de finish en 4e van mijn agegroup (22sec van een podiumplekje).

Na deze wedstrijd ben ik eigenlijk heel erg tevreden over de huidige conditie. Ik denk dat ik ondanks de pech wel een van mijn beste wedstrijden deed op de halve afstand. Ik kijk er alvast heel erg naar uit om er komend seizoen, met als ultieme doel het WK halve triatlon in augustus, een knal op te geven!

Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken: LTTL team en sponsors, vriendin en familie, en zeker niet te vergeten mijn trainer Chris Cornu en zwemtrainster Liselotte De Smet.

Groeten Hannes

Uitslag :

http://www.ironman.com/~/media/a17887f01ae14b5cbc263aac19d47f9f/rep%20overall.pdf

Leuk artikeltje van 3athlon.be:

http://3athlon.be/als-hij-maar-geen-voetballer-wordt/

Recente posts

bottom of page