top of page

EK 70.3 WIESBADEN

Hallo!

Vorige zondag stond ik aan de start van het EK Ironman 70.3 deze wedstrijd stond dit jaar met een dikke stip aangeduid in mijn agenda. Nadat ik eerder dit jaar op de 70.3 in zwitserland te kampen kreeg met een longontsteking wou ik het deze keer goed doen. De voorbereiding verliep vlekkeloos en de voorbije wedstrijden waren naar mijn doen goed.

Donderdag vertrokken mijn vriendin en ik met onze ouders richting Mainz, een stad naast Wiesbaden. Hier kon ik me perfect voorbereiden op de wedstrijd. Na de parcoursverkenning en de laatste trainingen te hebben afgewerkt op vrijdag en zaterdag was het dan eindelijk zover.

Net zoals de 4000 andere deelnemers stond ik die ochtend heel vroeg op en nam een stevig ontbijt om 5u s'ochtends. Rond 6u vertrokken we naar de start om 2 u later om 7u55 het water in te duiken.

Ik had mezelf voor de wedstrijd niet echt een tactiek opgelegd, al wist ik dat het fietsen sowieso een heel belangrijke rol ging spelen op dit toch wel heel selectieve fietsparcours met bijna 1700 hoogtemeters.

Het zwemmen verliep niet echt vlot ik had het gevoel heel wat extra meters te hebben afgelegd. Het ingewikkelde zwemparcours en scherpe zon zorgde hier voor een extra moeilijkheid.

De wissel verliep behoorlijk chaotisch. Ik had heel wat oponthoud van andere atleten en ik sprong iets te enthousiast te vroeg op mijn fiets. Hierdoor liet de scheidsrechter me even afstappen voor ik kon beginnen fietsen. De eerste 20 kilometers waren vlak en ik probeerde meteen goed tempo te maken. Ik voelde en zag aan de wattages dat het goed zat. Ik heb gedurende de volledige 90km niet echt een verval gekend en kon goed mijn voeding-en drinkschema volgen. Tijdens het fietsen kwam ik landgenoot Christopher de Loose tegen die even later helaas gediskwalificeerd werd doordat hij per ongeluk onderweg een gelletje verloor.

De tweede wissel verliep heel vlot en kon beginnen aan het 21km lange heuvelende loopparcours 4 rondjes afzien en alles eruit persen was de boodschap. Ik had vooraf het ambitieuze plan om de halve marathon af te leggen onder 1u20. Maar op dit parcours was dit precies wel iets te hoog gegrepen. Ik kende een aantal zwakkere momenten maar kwam er steeds bovenop. Uiteindelijk kwam ik tevreden aan als 45e overall en 13e in mijn agegroup!

Ploegmaat Pieter Heemeryck begon de wedstrijd heel sterk kende en kon tijdens het fietsen zelf even op kop fietsen. Na wat pech strandde hij uiteindelijk op een mooie 20e plaats. (Verslag Pieter zie www.lttl.be)

Landgenoot Bart Aernouds won op een spectaculaire manier dit schitterende maar harde EK.

Deze wedstrijd was meteen ook een selectiewedstrijd voor een ticket te pakken voor het WK Ironman 70.3. Dit WK zal voor het eerst in de geschiedenis in Europa plaatsvinden eind augustus 2015. Tevreden als een klein kind kreeg ik na de wedstrijd te horen dat ik een ticket in de wacht sleepte. Via volgende link kan u ziet u een voorsmaakje van dit WK https://m.youtube.com/watch?v=7Mahx03xfrY

Bij deze wil ik volgende mensen nog eens extra in de bloemmetjes zetten. Mijn vriendin Elke, ouders en schoonouders voor het betere supporterwerk. Maar niet te vergeten mijn ploeg LTTL, sponsors, trainer Chris Cornu, zwemtrainster Lieselotte De Smet, kine Dirk Verstraete, en nog alle andere mensen die ik vergeten ben!

Groeten Hannes

Recente posts

bottom of page