top of page

INTERNATIONAL TRIATLON CANNES


Hallo!

Voorbije zondag kwamen zes atleten van onze ploeg aan de start van de triatlon in Cannes. Er waren twee wedstrijden: de lange afstand (1/2 triatlon) en de korte (1/4 afstand).

Pieterjan Penne, Frederik van Lierde en Pieter Vanhee kwamen om 8u s’morgens aan de start van de halve triatlon. Aan de start stonden een aantal internationale toppers dus het beloofde een spannende race te worden. Na een klein half uurtje kwam fre als 4e uit het water kort gevolgd door Pieter Vanhee die rond de 20e plaats de wisselzone instormde. Een beetje later kwam PJ Penne uit het water gespurt om erna een sterk fietsnummer neer te zetten. Frederik kwam in vierde positie de tweede wisselzone binnen. Hij zette een sterk loopnummer neer en indigde uiteindelijk nipt als 4e naast het podium. Pieter Vanhee kwam na een heel regelmatige wedstrijd mooi as 21e over de meet. Kort gevolgd door PJ Penne die op een 25e plaats strandde.

Om 11u was het de beurt aan de andere LTTL’ers om zich te bewijzen op de 1/4 triatlon. Aan de start stonden een kleine 500 atleten klaar om de zee in te duiken. Hannes Bonami, Luc Langeraert en zijn zoon Louis waren er helemaal klaar voor. Hannes kwam rond de 20e plaats uit het water maar verloor heel wat tijd in de eerste wisselzone om zijn zak met kledij te vinden. Hierdoor vetrok hij als 25 aan het fietsnummer. Luc en Lowie waren aan elkaar gewaagd en startte samen aan het zware fietsnummer. Vader Luc werd uiteindelijk geklopt met 5min door zijn zoon Lowie. Luc werd 134e en Lowie 95e. Hannes kwam als 11e toe in de tweede wisselzone en finishte uiteindelijk op een mooie 10e plaats.

Recente posts

bottom of page