top of page

WK IRONMAN 70.3 LAS VEGAS


De dagen voor het WK heb ik me ideaal kunnen voorbereiden op de wedstrijd!

Voordien heb ik het parcours volledig verkend (welliswaar een groot deel met de auto vanwege een hevig onweer) en nog de laatste zwem- en looptrainingen afgewerkt.

Vrijdag voor de wedstrijd ben ik me gaan aanmelden in het wedstrijddorp in Henderson en 's avonds was er een wedstrijdbriefing voorzien aan Lake Las Vegas. We kregen de volledige uitleg van wat we zondag voorgeschoteld zouden krijgen. De zaterdag voor de wedstrijd ging ik s'ochtends nog eens losfietsen richting de wisselzone. Daar checkte ik m'n fiets in en maakte ik alles klaar voor de volgende dag. De dagen voor zo een wedstrijd zijn vrij druk en vermoeiend dus besloten we vrij vroeg onder de lakens te kruipen.

De volgende ochtend was het vroeg dag en moesten we rond 4u ‘s ochtends opstaan om een stevig ontbijt in te nemen en rond kwart voor 5 te vertrekken richting start. Toen we aankwamen aan de zwemstart was het volop aan het regenen. Het regent in Vegas zo goed als nooit, maar zeg nooit nooit. Als Belg kon de regen alleen maar in het voordeel spelen dacht ik.

Aan de start van deze wedstrijd stonden 2012 starters uit 57 verschillende landen die zich allemaal kwalificeerden voor deze wedstrijd. Om 7u50 was het dan zover. Met 223 van mijn leeftijdsgroep atleten doken we Lake las Vegas binnen. De stank van het water was niet te harden! Het water was 27°dus wetsuit was niet toegelaten. We moesten een kleine 100m zwemmen naar de startlijn en vandaar uit konden we vertrekken voor een 1900m lange zwemproef. Doordat je vrijwel niks zag in het vuile water was het enorm moeilijk om in de voeten van andere atleten te zwemmen. Na een goede 33min kwam ik uit het water gekropen om erna richting m'n fiets te rennen.

De wissel verliep vlot en ik vond vrij snel de goede benen waarop ik gehoopt had. Vooraf had ik gepland om rond de 2u30 te kunnen fietsen op de toch wel 91km selectieve kilometers. Het parcours was met zijn 800 stijgingsmeters verre van vlak. Ik kon gedurende de ganse race het tempo hoog houden en stak heel wat atleten voorbij waardoor we na een km met een groep van een 25-tal atleten samen zaten. Er werd helaas heel veer gestayerd en na een tijdje had ik er genoeg van. Om van de groep weg te rijden versnelde ik op een helling en had meteen een vrij groot gat. Ik ben redelijk diep geweest en heb toch een 25-tal km helemaal alleen op kop kunnen rijden. Helaas had het "niet stayer" peloton me de laatste 5km weer te grazen!

Na 2u22min fietsen (91km) kon ik beginnen lopen. Plots verdwenen de regenwolken en begon de zon hevig te brandden. De temperatuur schoot meteen de lucht in. Ik probeerde me zoveel mogelijk af te koelen door te drinken en water over mijn hoofd te gieten, maar heb toch aardig wat afgezien tijdens deze zware halve marathon. Achteraf gezien heb misschien het wegrijden op de fiets wat mogen bekopen in het lopen maar dat weet je nooit op voorhand.

Ik kwam uiteindelijk heel tevreden als 24e in mijn leeftijdsgroep en 132 in totaal over de finish.

Deze wedstrijd was meteen de seizoensafsluiter van 2013. Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die me gesteund heeft om dit seizoen mooi te kunnen beëindigen. Ik kijk alvast heel erg uit naar 2014!

Groeten Hannes

Recente posts

bottom of page