top of page

WAAROM KIEZEN VOOR COACHING?

Ben je van plan om een marathon te lopen, de ronde van Vlaanderen te fietsen of deel te nemen aan een Ironman?
Dan kan coaching een grote meerwaarde betekenen in de voorbereiding van je doelen. In de praktijk zien we nog steeds heel veel  sporters die op een verkeerde manier trainen en hierdoor overtraind zijn of last hebben van blessureleed. Bij Bonami Sportcoaching vinden we het enorm belangrijk dat elk schema gepersonaliseerd is en je op weg helpt naar je dromen en doelen!

HOE GAAN WE PRAKTISCH TE WERK?

Om te kunnen starten met het opstellen van een trainingsschema starten we steeds met een inspanningstest.De inspanningstest is noodzakelijk omdat hier je persoonlijke trainingszones en huidige conditie gemeten wordt. Indien het langer dan één jaar geleden is dat je een test aflegde is het aan te raden er eentje in te boeken.Indien je recent een test aflegde dan kunnen we in principe met deze gegevens direct aan de slag. 

Basisformule:
Indien je kiest voor de basisformule dan spreken we vooraf NIET fysiek af voor een intakegesprek. Dit doen we digitaal a.d.h.v. een vragenlijst die je wordt doorgestuurd. In de vragenlijst wordt je grondig bevraagd naar alle info die we nodig hebben om een gestructureerd en volledig gepersonaliseerd schema voor je op te maken.
Na de inspanningstest en de ingevulde vragenlijst gaan we voor u aan de slag. Je gepersonaliseerde schema wordt voor je opgemaakt in Coachbox. Deze online software verbindt de coach met de atleet. Hier kan je al je trainingen zien en worden al je trainingen geüpload zodat alles samengebundeld zit op één platform.
Vanaf nu kan je aan de slag. De grote meerwaarde van een schema is dat het volledig op maat voor je is opgemaakt en dat je op die manier optimaal kan trainen voor je doelen.

Bij de baisformulle kan je kiezen voor 2 opties:
Optie één: Bij dit programma is er GEEN feedback voorzien op de trainingen (d.w.z. dat we de uitgevoerde trainingen niet bekijken of analyseren) . Indien je een vraag hebt over je schema kan je deze uiteraard stellen door te bellen of te mailen naar je coach.

Optie twee: bij deze optie wordt er TWEEWEKELIJKS feedback voorzien. Hier zal jij of je coach tweewekelijks contact opnemen via mail/telefoon... Het is de bedoeling dat we dan kort even je trainingen gaan evalueren en indien nodig gaan bijsturen. 

Competitie formule:
Indien je kiest voor de competitie formule dan spreken fysiek af voor een uitgebreid intakegesprek. Hier gaan we je gaan bevragen op alle vlakke: doelen, blessures, voeding, trainingsmogelijkheden, sterktes, zwaktes...Na het intakegesprek starten we ook meestal met een inspanningstest en wordt er een gepersonaliseerde schema voor je opgesteld. Bij deze formule is er constante feedback voorzien. Je kan je coach altijd bereiken en je schema zal ook constant worden bijgestuurd.Hier worden ook regelmatig trainingen georganiseerd zodat je regelmatig fysiek in contact komt met je coach.

WELK TYPE COACHING KIES IK HET BESTE?

Een trainingsschema is pas nuttig als je er tijd voor kan vrijmaken en het schema correct kan afwerken. Ben je een recreatieve sporter die zich op een correct manier wil voorbereiden op zijn doelen dan zouden we je aanraden om te kiezen voor één van de basisformules. Indien je een gedreven competitiesporter of elite atleet dan raden we zeker de competitie formule aan. Hier begeleiden we je samen naar een top prestatie...

HOE KOMT HET DAT DE BASISPROGRAMMA EEN STUK GOEDKOPER IS DAN DE COMPETITIE FORMULE?

Bij het basisprogramma gaan we na de inspanningstest en het invullen van de vragenlijst gaan kijken hoe we voor jou het beste trainingsschema kunnen maken in functie van je mogelijke tijdsbestek en je doelen. We staan er op dat elk schema gepersonaliseerd is. Hiervoor investeren we voldoende tijd bij het opmaken van het schema. Na het opmaken van het schema is het aan de atleet om het schema op te volgen. Bij de basis formule wordt er geen tijd voorzien om alle trainingen individueel te gaan bekijken en analyseren. Bij de competitie formule is dit wel zo, waardoor deze formule een veel tijdsintensiever is. 

Bij de competitie formule is het ook zo dat je als atleet je coach ten allen tijde kan bereiken. Indien nodig gaan we dan ook steeds het schema gaan aanpassen of bijsturen waar nodig. Er worden regelmatig momenten voorzien waarbij coach en atleet afspreken om samen een training af te werken of test af te nemen. Hierdoor is deze formule een stuk tijdsintensiever dan de basis formule en dus ook een pak duurder. 
 

KLAAR OM ER SAMEN MET ONS IN TE VLIEGEN? 

VOOR WELKE COACHING FORMULE KIES IK NU HET BESTE?

 

Bonami_CMYK_Trans_edited_edited_edited.png

Wanneer is coaching nuttig en hoe gaan we te werk?  

Hieronder worden de meest gestelde vragen voor u beantwoord.

IMG_2583-60-2.jpg
bottom of page